.. C
 
 
24.02.2018
Ballina Opinione

Opinione

Opinionet, analizat dhe komente të ndryshme lidhur me zhvillimet më të rëndësihme në çdo sferë të jetës.

Pollozhani: Pranimi i emrit Gorna Makedonija, vetëvrasës për shqiptarët

Emërtimi i vendit Gornamakedonija, pa te drejte te përkthimit, pasi kështu do të quhet edhe në gjuhet e botës (kurthe serbo-greke- maqedonase, propozim i Kociasit) është shkatërrimtar për shqiptarët. Ky është një term që...

OPINION/ 36 vite nga vrasja e Jusuf Gërvallës, heroit që ngriti në këmbë rininë...

Shkruan: Ylldrit Bomova Për shumë heronj janë shkruar vargje e kënduar këngë, për Jusufin sonte e 36 vite më parë këndohet kënga e pambaruar, për heroin e kompletuar në shumë dimenzione, atdhetar, prind, bashkëshort, bir,...

Budallallëk: për të ndreqë partinë, prishin shqiptarinë

Deklarata e fundit e Edi Ramës se për zyrtarizimin e gjuhës shqipe në Maqedoni ishte vendimtare Partia Socialiste e Shqipërisë është një budallallëk aq shumështresësh sa do duhej shumë fjalë dhe kohë që një...

Projekti për shfarosjen e shqiptarëve nga Çubriloçiv vazhdon edhe sot, me ndihmën e serbëve...

Vaso Čubrilović ka qenë këshilltar i regjimit monarkist gjatë Luftës së Dytë Botërore, pastaj ministër, akademik, drejtor i Institutit të Ballkanologjisë dhe anëtar i Lidhjes së Komunistëve të Jugosllavisë pas Luftës së Dytë Botërore. Memorandumi...

Marrëdhëniet e mësuesit me nxënësit

Shkrim për InfoShqip.com nga Donika Bakiu Mësuesit e kuptojnë se çelësi për zhbllokimin e potencialit të nxënësve është duke zhvilluar marrëdhënie pozitive dhe të respektueshme me nxënësit e tyre duke filluar në ditën e parë...

Gazetaria online

Shkrim për InfoShqip.com nga Donika Bakiu Me përshpejtimin e depërtimit të kompjuterëve, laptopëve dhe rreth 2 miliardë smartfonëve në mbarë botën, nuk është çudi që gazeta e shtypur ka parë një rënie të vazhdueshme dhe...

Mbështetje nga të gjitha anët për Taravarin

Kanosje JO! Jam qytetar i Gostivarit, kam kryer shkencat politike. E njoh mirë ktë lëmij. Mbaj disa biznese të vogla private, në RM dhe jasht vendit, kryesisht favorizoj Dr.Arben Taravari për kryetar komune edhe pse...

Pjesëmarrja e të rinjve në arsim dhe në tregun e punës

Shkrim për InfoShqip nga Donika Bakiu Në moshën 15-vjeçare, gati 100% e popullsisë në gjithë vendet e Botës janë ende në shkollë ose sapo e kanë filluar shkollimin e mësëm. Ndërsa të tjerët që kanë...

ANALIZË/ Reforma në RTM duhet të mbështetet me më shumë para

Dy gjëra janë të rëndësishme për të shpjeguar kërkesën për financim më të madh nga financimi i deritanishëm për Servilin publik – investimi në njerëz dhe investimi në teknikë. RTM, edhe pse në shikim...

Mesxhid-i Dirari dhe “krimbat”

Lutja e tyre pranë Shtëpisë (Ka’bes) nuk ishte tjetër, veçse britmë dhe duartrokitje, prandaj vuajeni dënimin për shkak se mohonit. (El-Enfal, 35) Rasti i Mesxhid-i Dirarit sa vjen e përsëritet në forma të ndryshme. Meshxid-i...

Lajmet e fundit