Ballina Aktuale

Aktuale

Në kategorinë “Aktuale” ju mund ti lexoni lajmet e fundit shqip nga maqedonia në kohë rekord.

Përfaqësues të VMRO-së e lëshuan takimin e sotëm mbi ligjin për prokurori publike

Gjysmë ore jo të plotë pas fillimit të takimit të grupeve punuese partiake për ligjin për prokurori publike që mbahet në Kuvend, përfaqësuesit e VMRO-DPMNE-së e lëshuan diskutimin për shkak të asaj që nuk...

Maqedonia e Veriut, një ndër vendet më të korruptuara në botë

Për një vit, vendi shënon rënie për 13 pozicione në listën e vendeve të renditura, sipas perceptimit të korrupsionit. Maqedonia renditet në vendin e 106, nga 180 vendet në botë. Problemi më i madh është ndikimi...

Zaev porosi nga Çegrani

Kryetari i LSDM-së, Zoran Zaev së bashku me kryetarin e komisionit të Shëndetësisë së LSDM-së dhe ministër i Shëndetësisë, Venko Filipçe dhe drejtorin e Policisë financiare, Arafat Muaremi, mbrëmë kanë qenë për vizitë në...

Për 4 vite më tepër se 4 mijë nëpunës i janë shtuar administratës shtetërore...

Edhe LSDM edhe VMRO DPMNE kur janë në opozitë kritikojnë se Administrata publike është e stërngarkuar, por këtë fakt e harrojnë kur vijnë në pushtet. E numri i administratorëve vazhdimisht rritet. “Administrata publike është...

Mançevski: LSDM e hapur për koalicione me të gjithë, përveç VMRO-DPMNE-së

Mançevski thotë se LSDM-ja është e gatshme për koalicion parazgjedhorë me cilëndo qoftë parti politike, me përjashtim të VMRO-DPMNE-së. Sipas tij, tashmë po zhvillohen bisedime me disa parti politike. Por ai nuk ka bërë të...

Kuvendi më 11 shkurt do të ratifikojë Protokollin për anëtarësimin në NATO

Më 11 shkurt, një ditë para shpërbërjes së Kuvendit, konvokohet seanca e veçantë me vetëm një pikë të rendit të ditës, ku do të ratifikohet protokolli për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në NATO....

Nënkryetari i VMRO-së: Edi Rama po ndërhyn në çështjet e brendshme të Maqedonisë

Nënkryetari i VMRO-DPMNE, Aleksandar Nikollovski theksoi në intervistën për ABC News të Shqipërisë se kryeministri Edi Rama po ndërhyn në çështjet e brendshme të Maqedonisë. “Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama, në mënyrë direkte, përzihet në...

Shqiptarët më të varfërit në Maqedoni, paguajnë taksa e s’marrin asgjë (FOTO)

Maqedona vazhdon të përballet me mungesë të kohezionit social dhe ekonomik si dhe dallime në zhvillim në mes të rajoneve të banuara me shqiptarë dhe atyre maqedonase.Sipas të dhënave nga Byroja për zhvillim rajonal,...

Publikohet paga mesatare në Maqedoni

Siç njoftojnë nga Enti Shtetëror për Statistika, paga mesatare neto në Maqedoni gjatë muajit nëntor të vitit 2019 ka qenë 25.787 denarë. Paga mesatare neto për muajin nëntor në krahasim me nëntorin e vitit 2018...

Qeveria anulon vendimin e shkarkimit të drejtorëve të qendrave sociale nga ana e ministres...

Qeveria anuloi vendimet e ministres teknike të Punës dhe Politikave sociale, Rashela Mizrahi për shkarkimin e disa drejtorëve në qendrat ndërkomunale për punë sociale. Mizrahi kishte shkarkuar drejtorët në qendrat ndërkomunale sociale në Shtip, Manastir,...

Lajmet e fundit