Ballina Lajme Ekonomi

Ekonomi

Lajme ekonomike, informacionet më të fundit nga biznesi.

Maqedonia e fundit me investime të huaja

Shoqata e kompanive të huaja me prodhim të avancuar teknologjik thotë se paqëndrueshmëria politike në Maqedoni po e “shqetëson” seriozisht biznesin dhe për këtë arsye ka gjithnjë e më pak investime të reja të...

Benzinat lirohen për një denarë, ndërsa dizeli gjysmë denarë për litër

Benzinat dhe ekstra vaji i lehtë për amvisëri prej sonte në mesnatë lirohen për një denarë për litër, ndërsa çmimi i dizelit ulet për gjysmë denarë, vendosi sot Komisioni Rregullator për Energjetikë, Shërbime të...

Ulen çmimet e derivateve të naftës në Maqedoni

Komisioni Rregullator për Energjetikë (KRRE) solli vendimin, me të cilin bëhet ulja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës, mesatarisht 1,80 % në raport me vendimin e datës 8.11.2023. Çmimet referente të...

KRRE-ja publikoi çmimet e reja të derivateve të naftës, hyjnë në fuqi nga mesnata

Komisioni Rregullator për Energjetikë (KRRE) solli vendimin, me të cilin bëhet ulja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës, mesatarisht 1,80 % në raport me vendimin e datës 8.11.2023. Çmimet referente të...

Taksa bullgare dha efektet e para, filloi rritja e çmimit të gazit në Maqedoni

Furnizuesit, të cilët kanë kontratë të drejtpërdrejtë me ‘Gazprom’ filluan ti të rrisin çmimet me 10 euro, duke inkorporuar taksën e vendosur në Bullgari. Në vend kemi dy furnizues të tillë, njëri është TE-TO...

Lirohen çmimet e derivateve të naftës

Çmimet e shitjes me pakicë të benzinës EUROSUPER BS-95 dhe ЕUROSUPER BS-98, ulen për 0,50 denarë/litër, ndërsa çmimi i EURODIZELIT (D-Е V) dhe të Vajit Ekstra të Lehtë për Amvisëri (EL-1) ulen për 1,00...

Lirohen çmimet e naftës në Maqedoni

Me vendim të Komisionit Rregullator të Energjisë, nga mesnata në Maqedoni çmimet me pakicë të benzinës EUROSUPER BS-98 dhe EURODIESEL (D-E V) ulen për 0,50 den. Me këtë, çmimi me pakicë i EUROSUPER BS-98 do...

Bie sërish nafta në bursë

Pavarësisht konfliktit në Lindjen e Mesme, çmimi i naftës së papërpunuar në bursat ndërkombëtare ka shënuar një rënie të ndjeshme. Nafta në bursën amerikane ka rënë në 82 dollarë për fuçi. Të njëjtin trend...

Bie interesimi për blerje të patundshmërive, investimet e huaja në fund të “pusit”

Vendi vazhdon të ketë rënie drastike të Inetimeve të Huaja Direkte, e po ashtu deri tash kemi rritje reale të ekonomisë vetëm 2 për qind. Sipas të dhënave të fundit të BKQ-së, Investimet e huaja...

Nga 1 dhjetori rikthehet tarifa e lirë ditore e energjisë elektrike

Tarifa e lirë ditore do të fillojë në dhjetor.Qytetarët do të mund ta përdorin atë në periudhën nga ora 13:00 deri në orën 15:00 dhe do të mbetet në fuqi tarifa e lirë e...

Lajmet e fundit