Ballina Stil Jetese Palestër/Dieta

Palestër/Dieta

Lajmet dhe informacionet e fundit nga palestra dhe dieta. Si të ushqehemi kur fillojmë palestrën, mënyrat më të mira për të humbur në peshë.

Edhe ushtrimet mund ta përshpejtojnë procesin e plakjes, shmangni gabimet që mund t’ju kushtojnë

Me kalimin e viteve, shumica prej nesh kanë fituar disa shprehi në rutinën e stërvitjes, megjithatë është e rëndësishme të dimë se ka edhe zakone të këqija – të cilat përshpejtojnë procesin e plakjes....

Sa gjatë do të duhej të qëndroni në pozitën dërrasë për efektin më të...

Ushtrimet dërrasë janë ndër ushtrimet më të popullarizuara. Për aplikimin e tyre nuk na nevojitet kurrfarë pajisjeje, e vetmja që na nevojitet janë rregullat që t’i zbatoni dhe që të keni vazhdimësi. Tek ekzekutimi i...

Dieta me magnez: Për ata që duan të jetojnë gjatë

Për meshkujt, vitet kritike janë të dyzetat. Pikërisht në këtë periudhë ndodh vdekshmëria më e madhe, kurse shkaktarë janë goditja në tru dhe ataku në zemër Rezulton se trupi kërkon magnez në këtë moshë. Jemi dëshmitarë...

Vrapimi apo ecja? Cila metodë është më efektive për të humbur peshë?

Vrapimi apo ecja: Cila është mënyra më efektive për të humbur peshë. Përgjigjja për këtë dilemë të përjetshme qëndron tek ju. Si vrapi ashtu edhe ecja janë të dobishme dhe efektive nëse doni të...

Humbje kohe: Mos e bëni këtë ushtrim më shumë se 30 sekonda

Ekspertët kohë më parë kanë këshilluar që ushtrimi plank nuk bëhet më shumë se një minutë. Sipas rekomandimeve më të reja, ushtrimin do të duhej ta bëni disa herë gjatë ditës, por në intervale...

Parandaloni humbjen e muskujve duke i konsumuar këto dy fruta çdo ditë

Humbja e muskujve, e njohur ndryshe si atrofia muskulore, është kur muskujt fillojnë të ‘shuhen’. Arsyeja kryesore për humbjen e muskujve është mungesa e aktivitetit fizik. Kjo ndodh kur një lëndim apo sëmundje e...

Sa orë duhet të stërvitemi në baza javore? Këto janë mendimet e ekspertëve

Sa kohë qëndroni në palestër dhe a ka një kohë ideale që kalojmë në stërvitje? Sa kohë duhet t’i kushtojmë ushtrimeve? Sipas udhëzimeve të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, njerëzit duhet të synojnë të ushtrojnë 30 minuta...

Trajneri i ‘crossfitit’ i vëzhgon klientët e tij me telefon dhe ndërhyn sapo sheh...

Trajneri i njohur i disiplinës crossfit në Kosovë, Egzon Shkololli, ka treguar gjithmonë se është jashtë mase i përkushtuar ndaj klientëve të tij. Ai madje tregohet i kujdesshëm që t’i vëzhgojë ata gjatë ushtrimeve,...

Zgjidheni dietën mesdhetare për të shmangur sëmundjet kardiovaskulare

Për disa vitet e fundit, sfera shkencore ka zhvendosur fokusin e saj në mënyrën se si dieta jonë ndikon në shëndetin mendor dhe fizik. Disa studime kanë sugjeruar që konsumimi i ushqimeve të caktuara...

Frutat që duhet të zgjidhni për muskuj të fortë dhe shëndet të plotë

Nëse po përpiqeni të mirëmbani ose të shëroni muskujt, frutat janë të vetmet që nuk ju vijnë ndërmend. Por gaboheni. Frutat janë po aq të rëndësishme sa çdo ushqim tjetër. Kaliumi që ato përmbajnë ndihmon...