.. C
 
 
15.12.2018

Ramazani

Nëse i agjëroni edhe gjashtë ditë pas Bajramit, kjo është rëndësia e tyre!

Besimtarët myslimanë në të gjithë botën kanë kryer obligimin e tyre ndaj Allahut për të agjëruar 30 ditë me radhë në shenjë solidarizimi me të varfërit. Pas muajit te Ramazanit, të njëjtit sot dhe...

Shikojeni atmosferën e Ramazanit nëpërmjet fotove: Agjërim, përkushtim, lexim Kur’ani

Besimtarët muslimanë kanë hyrë në javën e dytë të agjërimit në muajin e Ramazanit. Rituali i jetës së përditshme fetare gjatë këtyre ditëve është si ngahera i njëjti: agjërim, përkushtim i shtuar, lexim i shtuar...

A prishet agjërimi nëse harron dhe konsumon diçka?

Ka nisur muaji i shenjtë për muslimanët, Ramazani, e ndërkohë dilema e shumë besimtarëve ose thjesht kureshtarëve është se çfarë e prish agjërimin. Më poshtë një një listim i veprimeve që nuk e prishin agjërimin: Të...

Agjërimi i muajit të shenjtë të Ramazanit dhe urtësitë e këtij muaji

Muaji i Ramazanit është një nga periudhat më të rëndësishme fetare, sepse gjatë tij pastrohen shpirtrat, afrohen zemrat më pranë krijuesit të Tyre, hapen dyert e parajsës, shtohet mirëbërja; në këtë periudhë-muaj zbriti Kurani...

Ky është shteti që iftari hahet pas 21 orësh agjërim

Para 3 ditësh kemi hyrë në muajin e shenjtë të Ramazanit sipas besimit islam dhe në vendin tonë një ditë agjërimi zgjat rreth 17 orë. 17 orë nuk janë pak – por nëse krahasohet me...

Ramazani! Muaji më i shenjtë i myslimanëve

Gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit, myslimanët qëndrojnë një periudhë duke agjëruar– akti më i madh i respektimit fetar. Për 1.6 miliardë të myslimanëve në botë, ngjarja vjetore përfaqëson një kohë të shpejtë në të...

Muaji i Ramazanit: 8 gjërat që duhet t’i dini për këtë muaj të shenjtë

Çdo vit për Ramazan, miliona myslimanë në të gjithë botën agjërojnë për 30 ditë nga mëngjesi në mbrëmje. Por ky muaj është shumë më tepër se thjesht agjërim. Më poshtë janë 8 gjërat që ju...

Falet namazi i Fitër Bajramit në xhaminë më të madhe në Evropë (FOTO)

Xhamia e Këllnit të Gjermanisë është Xhamia më e madhe dhe ndoshta më e bukur në Evropë. Sikur në të gjitha xhamitë tjera, edhe aty sot u fal namazi i Fitër Bajramit. Ja disa foto nga...

Urime festa e Fitër Bajramit

Muslimanët në të gjithë botën sot festojnë Fitër Bajramin. Kjo festë e shejntë për Muslimanët vjen pas muajit të Ramazanit, një prej pesë shtyllave të Islamit, ku besimtarët Agjëruan, duke ju përkushtuar më shumë...

Në kërkim të natës së Kadrit!

Nga transmetimet e sakta të disa haditheve thuhet se myslimani duhet ta kërkojë natën e Kadrit në netët teke të dhjetëditëshit të fundit të Ramazanit. Nata që më së shumti supozohet të jetë nata...

Lajmet e fundit