Ramazani! Muaji më i shenjtë i myslimanëve

Gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit, myslimanët qëndrojnë një periudhë duke agjëruar– akti më i madh i respektimit fetar.

Për 1.6 miliardë të myslimanëve në botë, ngjarja vjetore përfaqëson një kohë të shpejtë në të cilën u kushtojnë një fokus të veçantë namazit, pastrimit dhe veprave të bamirësisë, transmeton Klan Kosova.

Gjatë muajit të shenjtë, myslimanët nuk e lejojnë ushqimin ose pijet të kalojnë në buzët e tyre nga agimi deri në muzg.

Kjo është një periudhë shumë e rëndësishme për myslimanët, e cila mbështet vlerat thelbësore të fesë, të tilla si lutje dhe duke dhënë për bamirësi.

Shumë myslimanë do të përpiqen të lexojnë sa më shumë Kur’an gjatë Ramazanit.

Pse agjërojnë myslimanët?

Agjërimi, është një nga pesë shtyllat kryesore që mbështesin besimin islam. Të tjerat janë lutja dhe namazi, duke i dhënë një përqindje edhe bamirësisë dhe bërë haxh në Mekë dhe natyrisht besimi i madh në fe.

A agjërojnë të gjithë myslimanët?

Të rriturit dhe ata që janë të aftë pritet të agjërojnë, por fëmijët dhe të moshuarit janë të përjashtuar. Shtatzënat apo gratë që japin gji, dhe gratë që kanë periudhën e menstruacioneve nuk pritet të agjërojnë, por ditët e humbura t’i kompensojnë në ditët e mëvonshme.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu