.. C
 
 
25.02.2018
Ballina Spiritualitet

Spiritualitet

Histori dhe tregime të ndryshme shqiptare dhe fetare për të njohur dhe medituar më shumë për botën dhe të mirat që na rrethojnë.

Tregimi mbi personin që shkoi në Haxh dhe gjeti një qese me flori

Disa pasanikë nga Siria vendosën të shkojnë dhe të kryejnë ritualin e shenjtë të haxhit. Me qëllim që tu shërbejë e tu përgatisë ushqimin, morën me vete një person të njohur për cilësinë e...

Tregimi mbi plakun e urtë që ja tregoi mbretit mëshirën e Allahut xh.sh

Mbreti i i cili ishte plakur tashmë e kishte zakon të bisedojë me mikun e tij të kahmotshëm, një plak të urtë. Një ditë prej ditësh mbreti i tha plakut: Ti thua se njeriu i...

Tregimi mbi mbretin i cili vendosi të shpërblejë me një kurorë floriri një nga...

Një ditë, mbretit i lindi një ide: Të shpërblejë me një kurorë floriri një nga qytetarët që ka dhënë kontributin më të madh në mbretërinë e tij. Për këtë, ai mblodhi këshilltarët dhe u...

Mesazhet më të fuqishme të Kuranit. që i’a vlen t’i lexoni

“Kujto gabimet e tua, përpara se të përmendësh gabimet e të tjerëve”. “Kështu që mos e humb zemrën tënde. Mos bjer në dëshpërim. Ti do të jesh në krye, nëse je i vërtetë në besim”....

Do të vijë një person i cili është nga banorët e Parajsës

Një ditë, teksa profeti Muhamed a.s ishte duke biseduar ulur me shokët e tij, e ndërpret bisedën dhe u thotë: ”Pas pak, do të vijë një person i cili është nga banorët e parajsës....

Shkenca e zbuloi në shekullin e XX, por në Kuran ishte shkruar 1400 vjet...

Shkenca sot na thotë se ekzistojnë vale të brendshme dhe të jashtme në oqean. Valët e brendshme luhaten brenda për brenda oqeanit, ndërsa të jashtmet në sipërfaqen e tij. Shkenca këtë e ka zbuluar në...

Mendjemadhësia dhe dënimi i saj

Mendjemadhësia është sëmundje e zemrës, dhe cilësi e ligë dhe e qortuar fortë. Sot plot nga njerëzit përshkruhen me këtë cilësi, nga e cila na paralajmëroi fortë Allahu dhe i Dërguari i Tij, lavdia...

Letra e profetit Muhamed që vlen deri në ditën e kijametit, ja çfarë thotë...

Sipas traditës së murgjëve krishterë të manastirit ‘Shën Katerina’ në Sinaj, profeti Muhamet shpesh e vizitonte manastirin dhe zhvillonte biseda me klerikët krishterë. Ky dokument është shkruar më vitin 626, ndërsa përbëhet nga disa dispozita...

Kishte termin në kohën e Xhumasë, e zgjidhi problemin në mënyrën më kreative (FOTO)

Një musliman i cili jeton në Britani të Madhe ka parqitur në rrjetet sociale një ndodhi tejet interesante. Britaniku i quajtur Foysol Uddin po priste një mbërrijtje me postë të premten në orën 1, kohë...

A flet Kurani për borën? Do të mahniteni nga kjo histori

Në Kuran, nuk përmendet bora, por përmenden terma të tjerë që tregojnë të ftohtët dhe acarin. Kurani nuk e përmend dëborën, pasi ai u drejtohet arabëve të cilët nuk e njihnin borën. Vetëm ata që...

Lajmet e fundit