Fenomeni i rrallë, hëna e plotë do të shfaqet dy herë brenda një muaj

Këtë të premte “Hëna e zezë” do të jetë e dukshme në hemisferën perëndimore që përfshin pjesën më të madhe të Amerikës si dhe disa vende evropiane.
Hëna e zezë është fenomeni i përsëritjes së hënës së re dy herë brenda një muaji.

Josh Rao i Space.com është shprehur se një hënë e dytë e plotë brenda një muaji ndonjëherë është quajtur “hëna blu”.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu