Abazoviç kërcënohet me vdekje, “drejton gishtin” tek autorët

Kryeministri shqiptar i Malit të Zi, Dritan Abazoviç është kërcënuar me vdekje. Ai ka kërkuar nga drejtuesit e policisë publike dhe sekrete që të hetojnë kërcënimet që ai ka marrë për shkak të arrestimit të oficerit të Agjencisë Kombëtare të Sigurisë Petar Lazoviç.

Abazoviç ka thënë se ka kërkuar nga ministri i Punëve të Brendshme Filip Axhiq, Drejtori i Administratës Policore Zoran Brdanin dhe drejtori i shërbimeve sekrete Sava Kentera që të mbledhin informacione për të dhe të vërtetojnë të vërtetën, duke thënë se në asnjë rast, as në një rast konkret, nuk ka ushtruar ndonjë ndikim te prokurorët dhe gjyqtarët, siç pretendon ai, i janë atribuar atij nga ato struktura të afërta me Lazoviçin.

Kryeministri malazez deklaron se grupet e afërta me Petar Lazoviçin dhe babain e tij Zoran, ish-zyrtar i lartë i policisë, po e synojnë atë si fajtorin kryesor për arrestimin dhe po planifikojnë një lloj hakmarrjeje.

“Nuk do të heq dorë as edhe një milimetër, pa marrë parasysh kërcënimet, tonet ekstremiste, gjuhën e urrejtjes misionin e krijimit të shtetit ligjor”, thekson Abazoviç.

Sipas Kryeministrit malazez ai e kupton nevojën e disa strukturave kriminale që të sulmojnë qeverinë dhe të tentojnë ta destabilizojnë atë por nuk ka asnjë skenar në të cilin dora e drejtësisë do të ndalet.

“Përkundrazi, përpjekjet për sabotim, tonet ekstremiste, gjuha e urrejtjes apo kërcënimet janë të kota. E di që kjo shkakton zhgënjim tek shumë njerëz, por ne kemi treguar se Mali i Zi po ecën në rrugën e lirisë dhe nuk ka vend për kartelet e drogës, kontrabandistët e cigareve apo elitat e korruptuara. Jam informuar nga disa burime se grupet e afërta me Lazoviqin ishin kryesisht në shënjestër për shkak të problemeve të tyre me ligjin. Ata po përpiqen të krijojnë një atmosferë në të cilën unë, nga pozita e kryeministrit, gjoja po u bëj presion prokurorëve që ta ndjekin penalisht Lazoviçin dhe grupin kriminal-biznes të njerëzve rreth tyre”, tha Kryeministri Abazoviç.

Abazoviç nuk ka dashur të deklarojë konkretisht se kush saktësisht nga rrethi i Lazoviçit e ka në shënjestër atë si përgjegjës për arrestimin e tij, por nuk po merr asnjë kërcënim.

Lazoviç është arrestuar më 18 Korrik me urdhër të Prokurorisë Speciale të Shtetit (SDT) nën dyshimin se ka kryer veprën penale të krijimit të organizatës kriminale.

Një zyrtar i shërbimit sekret malazez, i cili dyshohet për organizim të grupit kriminal dhe për bashkëpunim me klanin kriminal të Kavaçit, me propozim të Prokurorisë Speciale të Shtetit, më 21 Korrik është urdhëruar të ndalohet nga organet e rendit.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu