Bela: Opozita nuk e ka luajtur rolin e saj si korrektues i pushtetit

I ftuar në emisionin Klan Debat, në lidhje me garën politike mes dy poleve që po zhvillohet tani, Valon Bela tha se opozita nuk duhet të atakojë të arriturat e pozitës vetëm pse kto të arritura janë të polit kundërshtarë. Sipas tij as opozita nuk ka arritur që tÇi dedektojë me suskes problematikat e qytetarëve dhe nuk ka qenë korrektuese e mirë pushtetit.

Dua t’ju uroj shqiptarve për kryeministrin e parë shqiptar, i cili edhe pse është kryemninitër teknik i përmbush të gjitha detyrat. Nuk duhet të kalohet deri në përbuzje të të arriturave shqiptare vetëm pse janë të polit të kundërt, opozita është dashur që të flasi vetëm për të paarriturat e pozitës. Nëse flasim për aspektin ekonomik as opozitia nuk ka arritur që aspektin ekonomik ta përmirsojnë. Marrim edhe aspektin arsimor, ku universitetet u desh që të ngrinin zërin për t’u ndërmarrë ndryshime. Është një papjekuri politike ku me terma të thata sterile atakohet kundërshtatri dhe krejt kjo në sytë e qytetarëve. Nëse opozita nuk jep programe përmirsuese ose nuk e korrekton pushtetin, ska si si qytetari të bindet. Ambicet duhet t’i kemi komform realitetit. As opozita nuk e ka arritur këtë qëllim.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu