Bullgaria do të dërgojë armë në Kiev me nëntë avionë ushtarakë

Bullgaria do të dërgojë një ngarkesë armësh në Ukrainë me të paktën 9 avionë të mëdhenj transportues Boeing C 17 Globemaster. Kështu ka bërë të ditur ministri i Mbrojtjes së Bullgarisë, Dimitar Stojanov, në një paraqitje të ftuar në BNT. Bëhet fjalë për ndihmën ushtarake që Sofja do t’i japë Kievit me vendim të parlamentit. Ministria e Mbrojtjes duhet të paraqesë në parlament një propozim për llojin e armatimit, si dhe një plan për një operacion logjistik për transferimin, transmeton InfoShqip.

Stojanov tha se aktualisht janë duke punuar në çështjen e transportit të ndihmave që do të dërgohen në rrugë ajrore dhe tokësore. Për këtë qëllim Bullgaria kërkoi ndihmë nga Shtetet e Bashkuara dhe Britania e Madhe. Dërgesa do të dërgohet menjëherë, duke përdorur më shumë se 9 avionë Boeing C-17 për transport.

Stojanov përsëriti se do t’i qaset vendimit të Asamblesë Kombëtare për ndihmën ushtarake për Ukrainën në mënyrë konservative, sepse ushtria ka detyrime kushtetuese. Ai dha një shembull se nuk mund të sigurojnë komplekset C-300, sepse nuk do të ketë me çfarë të mbrojmë qiellin tonë.

“Në periudhën e parë kanë qenë 3 furnizime që janë bërë nga Ministria e Mbrojtjes – helmeta, parzmore. Kjo ishte në qeverinë e rregullt. Qeveria kalimtare siguroi 350 komplete mjekësore për t’i shërbyer 35,000 të lënduarve, si dhe 35,000 komplete veshjesh dhe këpucësh. Tani jemi në fazën e përgatitjes për zbatimin e vendimit të 48-ës.

Kuvendi Popullor, i cili do t’i jepet misionit stërvitor në Poloni, i cili është sërish për ushtrinë ukrainase. Çfarë lloj arme do të dërgojmë, për fat të keq nuk mund ta ndaj, sepse dokumenti është i klasifikuar”, tha Stojanov. Nga fjalët e tij u bë e qartë se avionët me armë do të ulen në Poloni dhe jo në Ukrainë./InfoShqip.com


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu