Burri do t’i paguajë 204 mijë euro “kompensim” ish-gruas së tij për 25 vite punë shtëpie

Një burrë do t’i paguajë 204 mijë euro kompensim ish-bashkëshortes së saj për 25 vite që ka bërë punët e shtëpisë. Çifti ka dy vajza me vendimin ku thuhet se Ivana e kaloi pothuajse të gjithë kohën e saj duke u kujdesur për anëtarët e familjes dhe duke punuar në shtëpi gjatë gjithë martesës.

Ivana gjithashtu duhet t’i paguajë asaj një pension prej 498 euro në muaj si dhe mbështetje mujore prej 399 euro dhe 597 euro për dy vajzat e tyre 20 dhe 14 vjeç.

Ivana Moral, e cila u martua me burrin e saj në 1995 përpara se të aplikonte për divorc në 2020, tha se ishte e kënaqur me kompensimin pas kaq shumë vitesh punë të palodhur.

Siç thuhet në vendimin e gjykatës, gjatë gjithë jetës së saj bashkëshortore, Ivana “i është përkushtuar punëve të shtëpisë, kujdesit për shtëpinë dhe familjen me gjithçka që ajo kishte”.

Sipas mediave spanjolle, çifti kishte nënshkruar një marrëveshje paramartesore në të cilën thuhej se do të ndanin vetëm atë që kishin fituar së bashku, me rezultat që gruaja të mos kishte akses në paratë që i shoqi i kishte fituar gjatë karrierës së tyre të përbashkët.

Duke folur për mediat spanjolle, Ivana shpjegoi se bashkëshorti i saj nuk donte që ajo të punonte “jashtë shtëpisë” dhe e lejonte vetëm të punonte në palestra duke bërë PR.

Ish-bashkëshorti i gruas spanjolle pritet të apelojë vendimin e gjykatës.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu