Byreku temë debati mes Mickoskit dhe Kovaçevski

Lideri i LSDM-së, Dimitar Kovaçevski, iu përgjigj krahasimit që kreu i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski, për çmimin e burekut tani dhe në të kaluarën.

Mickoski pohoi se para disa vitesh, me më pak para, qytetarët jetonin më mirë dhe tha se para disa vitesh çerek bureku me kos mund të blihej për 50 denarë, ndërsa tani kushton 120 denarë.

“Në kohën e VMRO-DPMNE-së, me pagën minimale mund të blini 170 burek, ndërsa me atë aktuale mund të blini 270 burek”, tha Kovaçevski.

Ai thotë se si ekonomist mund të flasë për këtë temë.

“Ekonomia Burekit nuk ekziston në shkencën moderne ekonomike. Në kohën kur kryetari i VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski ishte këshilltar në Qeveri, paga minimale ishte 8 mijë denarë dhe për një shportë konsumatore nevojiteshin 4,5 paga minimale. Tani duhen dy paga minimale për një shportë konsumi”, tha Kovaçevski në TV Sitel.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu