Çfarë ka shkruar bashkëshortja e presidentit turk Emina Erdogan për takimin me Tamara Vuçiqin?

Në një postim në profilin e saj në Instagram, Emina Erdogan ka pasqyruar takimin dhe aktivitetet që ka pasur me Tamara Vuçiq, bashkëshorten e presidentit të Serbisë, gjatë vizitës zyrtare dyditore të bashkëshortit të saj, presidentit të Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, transmeton InfoShqip.

“Isha shumë i lumtur që mora pjesë në takimin promovues me rastin e përkthimit të librit tonë ‘Kuzhina turke me receta shekullore’ në Beograd”, shkruhej sipas një përkthimi falas nga turqishtja në llogarinë e Emina Erdogan në Instagram.

“Në udhëtim promovuam pasurinë e kulturës turke dhe kuzhina jonë tërheq vëmendjen edhe jashtë kufijve tanë sepse është e shëndetshme. Kuzhina është një nga elementët që bashkon shoqëritë, ajo përmban po aq histori, besime dhe përvojë gjeografike sa recetat e zakonshme mbajnë gjurmë të unitetit të popujve tanë që kanë jetuar së bashku në shekuj. Unë sinqerisht shpresoj se uniteti ynë do të zgjasë përgjithmonë. Dëshiroj të falënderoj të gjithë ata që kontribuan në këtë program kuptimplotë, veçanërisht znj. Vuçiq. Ju uroj ta shijoni librin tonë, i cili do të botohet në Serbi në tetor”, shkruhej në njoftimin e bashkëshortes së presidentit turk.

Emina Erdogan në Instagram ka publikuar edhe përshtypjet nga vizita e saj në Shtëpinë e Amës në Zveçanska.

Vendi ynë u jep gjithmonë dorën e ndihmës të gjitha grave dhe fëmijëve të botës. Sepse ne të gjithë jemi anëtarë të familjes njerëzore. Me Tamara Vuçiqin, bashkëshorten e Presidentit të Serbisë, vizituam maternitetin Zveçanska, i cili është ndërtuar me këtë vetëdije dhe është ndërtuar nga TIKA.

Nënat që qëndrojnë në qendër mbështeten me të gjitha llojet e ndihmës që u nevojiten. Më e rëndësishmja, merret parasysh shëndeti dhe psikologjia e fëmijëve.

Besoj se qendra do t’u mundësojë grave tona të vazhdojnë rrugët e tyre më të forta se më parë”, thuhet në postim, sipas një përkthimi të lirë nga turqishtja.

Në botim përmendet TIKA – Agjencia Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim, urdhri i së cilës thotë se ka realizuar 343 projekte në shumë fusha, duke përfshirë mbrojtjen e trashëgimisë së përbashkët kulturore në Serbi që nga viti 1992.

Tamara Vuçiq ka ndarë përshtypjet e saj në të vetmin rrjet social ku mesa dihet ajo ka një llogari zyrtare, Linkedin.

“Së bashku vizituam Shtëpinë e lindjes në kuadër të Qendrës për Mbrojtjen e Foshnjave, Fëmijëve dhe të Rinjve në Zveçanska, e cila mori një pamje të re falë Agjencisë Turke për Zhvillim (TIKA). Morëm pjesë në promovimin e përkthimit serb të librit “Kuzhina turke me receta të përjetshme”, i cili u botua nën patronatin e zonjës së parë të Turqisë, Emina Erdogan.

Është gjithmonë një kënaqësi e madhe të pres Shkëlqesinë e saj, miken time të dashur Emine Erdogan”, ka shkruar Tamara Vuçiq./InfoShqip.com


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu