Çmimi tronditës i këtij Ferrari kabrio 250 (VIDEO)

Zakonisht kemi të bëjmë me shumën për të cilën një makinë klasike, dhe në veçanti një Ferrari, ndryshon duart, por në këtë rast çmimi origjinal i blerjes është më interesant.

Ferrari prezantoi Roma Spider-in e ri i cili vazhdon traditën e tij të gjatë të modeleve të hapura. Mes tyre është Ferrari 250 GT SWB i bukur i vitit 1962 që shihet në fotot nga ankandi i fundit, i cili ndërroi duart për një shumë prej 17.1 milionë euro.

Është fakt që çdo model Ferrari që ka numrin “magjik” 250 në emrin e tij të koduar ka vërtet një vlerë të veçantë dhe është e paimagjinueshme aq edhe e shtrenjtë për t’u blerë. Ky i veçantë, në këtë Azzurro Metallizzato të rrallë, është një nga 106 të prodhuara në total (bazë e shkurtër dhe e gjatë e rrotave) dhe vetëm një nga 37 që ka një mbulesë të qartë të fenerëve.

Ndërtimi i tyre, midis viteve 1960 dhe 1962, u ndërmor nga shtëpia Pininfarina. Ky i veçantë, i cili ishte një nga këto të fundit, u dërgua në SHBA dhe u prezantua në panairin ndërkombëtar të automjeteve të New York-ut (prill 1962). Në vitin 1970, makina ishte në Hollywood, ku pronari i saj i atëhershëm shkaktoi dëme të mëdha duke u përplasur me një bordurë të lartë.

Në vitin 1972 u ble pa riparime, nga Charles Betz dhe Fred Peters, të cilët ndanë shumën prej… 1318 euro për ta blerë (diçka më pak se 16.5 mijë euro me kursin e sotëm) dhe procesi i restaurimit filloi menjëherë. Nën pronësinë e Betz dhe Peters, makina u restaurua në mënyrë të shkëlqyer dhe në fillim të vitit 2000 u certifikua nga divizioni Ferrari Classiche.

Pasuan disa çmime në panairet e makinave klasike, derisa arritëm në vitin 2022 ku më në fund makina ndërroi duart, për shumën prej 18.1 milionë euro. Tani, makina, e cila me sa duket është blerë nga dikush që e ka parë si investim, po ofrohet sërish në ankand – këtë herë nga Gooding & Company – dhe vlerësohet se për ta shitur, mund të arrijë deri në 20 milionë.

Video:


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu