Conte sqaron fiksimin e tij me fitoret: Ne paguhemi shumë, duhet të jemi ekselentë

Antonio Conte, gjithashtu shpjegon atë mani të famshme për fitoren, që e veçon atë: “Duhet të jetë mburrje dhe kompliment, por në këtë etiketim ka edhe nga ata që luajnë me të, duke lënë në hije një negativitet që nuk ekziston. E shihni: që kur isha fëmijë kam ndërtuar gjithçka që kam pasur përmes punës, njohuri, sakrificë dhe pasion. Kjo nuk do të thotë të mos dish të relaksohesh dhe të buzëqeshësh, por rezultatet vijnë përmes atyre karakteristikave që unë kam renditur.

Ata që punojnë në një klub të nivelit të lartë, në çdo rol, gjithmonë duhet të japin maksimumin e tyre dhe ta meritojnë atë. Ne jemi të privilegjuar, fitojmë shumë, kemi detyrën të jemi ekselent. Unë jam duke e kërkuar maksimumin para së gjithash te vetja dhe pastaj të tjerët. Unë nuk luaj për të marrë pjesë në garë, por për të fituar. Shquhem për këtë. Të gjithë presin fitore nga unë. Gjykimet ndryshojnë nëse jam në stol. Unë e pranoj atë, e di që e kam këtë përgjegjësi, por mendoj se kam treguar se di edhe të fitoj.

Të fitosh është shumë e komplikuar, përsëritja e suksesit edhe më shumë. Asnjëherë nuk kam kërkuar skuadra që mund të fitojnë me “gyp në gojë”, sepse ato madje as nuk ekzistojnë, pothuajse gjithmonë i kam ndërtuar, por duke pranuar projekte që kishin atë rrugë dhe atë ambicie timen. Duhet ta shoh dritën në fund të tunelit, madje edhe të errët, por duhet ta shoh dhe të di se të gjithë do të bëjnë çmos për ta bërë atë më të afërt dhe më verbuese, derisa të arrijmë atje. Pra, të mos dorëzohem kurrë”.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu