Disa monedha prej 2 € kanë vlerë deri në 4,000 € , ja cilat janë? (FOTO)

Bashkimi Evropian shet monedha speciale në seri të kufizuara në situata të caktuara. Me kalimin e kohës, ato bëhen jashtëzakonisht të vlefshme. Në këtë mënyrë, monedhat 2 euro sot kushtojnë 4000 euro.

Për nder të 25-vjetorit të vdekjes së Princeshës Grace Kelly, Monako preu 20,001 monedha nga 2 euro që mbanin imazhin e saj.

Midis 2007 dhe 2014, 20,000 prej tyre dolën në treg, pasi një iu dha Princit Albert II, djalit të Grace Kelly. Më pak monedha janë prodhuar ndonjëherë në një seri përkujtimore, duke rritur më tej vlerën e kësaj nga Monako.

Në periudhën kur ende prodhoheshin shiteshin me një çmim mesatar prej 120, ndërsa sot kapin vlerën e 4000 eurove. Vlera të jashtëzakonshme kanë edhe monedhat individuale dy euro nga Lituania. Monedha e prodhuar në vitin 2021 ka një vlerë prej rreth 3000 euro, por jo për shkak të serisë së kufizuar, por për shkak të një gabimi, shkruan “Poslovni dnevnik”.

Nga 500,000 në qarkullim, 500 kanë një të metë. Gjithashtu, një tjetër seri prej 2 eurosh nga Monako merr vlerë të jashtëzakonshme. Është prodhuar në vitin 2016 për nder të ekzistencës 800-vjeçare të Kalasë atje dhe shitet për 1500 euro sepse është një seri e kufizuar.

Vlera e monedhës kushtuar Grace Kelly ka interesuar edhe përdoruesit e Twitter-it, të cilët shpesh e reklamojnë monedhën në Twitter me theksin se ajo vlen shumë më tepër se shumë të tjera.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu