Edhe minoriteti maqedonas mund të punësohet në Veri të Kosovës

Policia e Kosovës njoftoi për hapjen e konkursit për pranimin e policëve të rinj në Drejtorinë Rajonale Mitrovicë Veri. Në njoftim theksohet se përpos komuniteteve tjera, edhe maqedonasit në Kosovë mund të konkurrojnë.

Në pjesën veriore të shtetit – të banuar me shumicë serbe – qindra zyrtarë policorë serbë dhanë dorëheqje në nëntor të vitit të kaluar, si shenjë pakënaqësie me një vendim të Qeverisë së Kosovës lidhur me targat e makinave.

Kosova dhe Serbia në ndërkohë arritën marrëveshje për targat, me ndërmjetësimin e Bashkimit Evropian.

Në njoftimin e Policisë thuhet se kërkohen policë nga të gjitha minoritetet që jetojnë në Kosovë (serb, boshnjak, malazez, turk, goran, rom, ashkali, egjiptas, kroat dhe maqedonas). Konkursi do të jetë i hapur deri më 26 janar.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu