Emigrantët shqiptarë alarmojnë Britaninë: Bandat e tyre janë të rrezikshme

Rritja e frikshme e numrit të emigrantëve shqiptarë ka vënë në alarm britanisë. Sipas asaj që shkruan Dailymail, 1075 shqiptarë kanë kaluar nga Franca në drejtim të Anglisë përgjatë kësaj vere.

Mediat angleze akuzojnë Sekretaren e Brendshme Priti Patel, e cila sipas tyre nuk ka qenë në gjendje të ndalojë grupe gjithnjë e më të mëdha individësh që vijnë përmes francës në mënyrë të paligjshme.

Ajo që e bën edhye më të rëndë situatën është se numri më i lartë i emigrantëve që hyjnë në Angli vijnë nga një vend që nuk ëhstë në luftë, siç ëhstë Shqipëria.

Gazetari britanik Richard Tice, ka qenë mjaft i irrituar me situatën por dhe me neglizhencën nga ana e autoriteteve.

Sipas tij pothuajse 40 për qind e emigrantëve vijnë nga Shqipëria. 13 për qind vijnë nga Afganistani dhe gjashtë për qind nga Siria. “Ata mund të kenë vërtet nevojë për strehim. Por ata janë pakicë. Të tjerët vijnë nga regjime të qëndrueshme, duke përfshirë Turqinë, Egjiptin, Vietnamin dhe madje edhe Indinë. Pse qeveria e ka fshehur këtë informacion? Në fund të fundit, ajo ndryshon gjithçka”, shkruan Tice.

Nëse këta njerëz nuk po ikin me të vërtetë për të shpëtuar jetën e tyre, atëherë nuk i takon taksapaguesve britanikë t’i mbështesë ata. Të dy kandidatët për udhëheqje konservatore po qëndrojnë në platforma besimi dhe integriteti. Të dy janë zotuar të trajtojnë kalimet e paligjshme. Mos më keqkuptoni – Shqipëria nuk është vend luksi. Shumë jetojnë nën kufirin e varfërisë dhe korrupsioni është i përhapur. Megjithatë, është një vend i qetë me një ekonomi në rritje të shpejtë. Ajo është gjithashtu anëtare e NATO-s dhe po aplikon për t’u bashkuar me BE-në. Shqiptarët që bëjnë rrugëtimin e gjatë nëpër Evropë deri në brigjet franceze nuk vrapojnë për jetën e tyre. Ata kanë axhenda të tjera. Pse nuk aplikojnë vetëm për një vizë 180-ditore për të vizituar? A është rastësi që bandat kriminale shqiptare janë tani ndër më të mëdhatë dhe më të njohurat në Britaninë e Madhe?

A ka mundësi që shumë nga këta emigrantë shqiptarë të jenë në fakt këmbësorë të bandave kriminale, duke zëvendësuar ata që janë mbyllur? Po sikur të jenë të bllokuar në skllavërinë moderne në bizneset e tregut të zi të operuara nga bandat shqiptare? Ne meritojmë përgjigje për këto pyetje kritike. Kriza u kushton taksapaguesve britanikë miliarda paund çdo vit në një kohë kur Rishi Sunak thotë se ne nuk mund të përballojmë uljen e taksave për të rritur ekonominë dhe kur miliona janë të ngurtësuar se si të paguajnë faturat e tyre të ushqimit dhe ngrohjes. Qeveria e di brenda ditësh se nga cilat vende janë emigrantët e Kanalit. Ushtria e di saktësisht se nga po nisen në bregdetin francez. Ata madje e dinë se kush i furnizon varkat. Pra, pse këta individë janë ende të lëkundur në plazhet tona? Tani është koha që qeveria të tregojë historinë e vërtetë. Vendi i origjinës së migrantëve duhet të publikohet çdo muaj në mënyrë që askush të mos ketë iluzione.

Ne duhet të ndajmë menjëherë informacionin për pikat e nisjes me policinë franceze dhe ato të dhëna gjithashtu duhet të publikohen. Informacioni është fuqi. Së treti, Forca Kufitare duhet të ndalojë pranimin e emigrantëve nga marina franceze në gjysmë të rrugës dhe në vend të kësaj të zbatojë një politikë të re ‘marrjeje dhe kthimi’ për të gjithë migrantët, duke i kthyer ata në Francë sipas Sigurisë së Jetës ekzistuese të vitit 1974. ligjet e detit. Kjo do të ndalonte këtë tregti të ndyrë në gjurmët e saj – dhe do të rivendoste besimin e shumicës së britanikëve se ne kemi marrë përsëri kontrollin e kufijve tanë.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu