Fituan gati 1 mln euro duke falsifikuar testet e gjuhës për klientë, Gjermania dërgon para drejtësisë dy vëllezërit nga Kosova

Për të fituar leje qëndrimin e Gjermanisë, individët duhet t’i nënshtrohen provimeve të integrimit dhe gjuhës. Mirëpo ka dy pengesa, me të dytën që është më sfiduese. Kjo mund të shtyjë disa të mashtrojnë, dhe në javët e ardhshme, Gjykata Rajonale e Stuttgartit do të trajtojë mbi 200 raste të tilla.

Sipas prokurorëve, dy vëllezër nga Kosova falsifikuan pothuajse të gjitha letrat që klientët e tyre u paraqitën autoriteteve. Këto falsifikime përfshinin leje për makinerinë “pirune”, lejet e qëndrimit dhe gjoja kalimin e provimeve gjuhësore. Dokumentet e fotokopjuara jepeshin ose në një lokal në qytetin gjerman Backnang, përmes një shkolle gjuhësore në Ellwangen, ose përmes postës. Blerësit më pas i dorëzonin këto letra të falsifikuara, duke shpresuar të fitojnë leje qëndrimi ose natyralizim, raporton “aussiedlerbote”.

Vëllezërit, të moshës 37 dhe 31 vjeç, aktualisht janë në gjyq. Burrat e akuzuar, një mjeshtër metali dhe një mjeshtër skele, nuk po përballen vetëm me akuza të falsifikimit të dokumenteve, por edhe kontrabandën e të huajve. Secili klient pagoi deri në 2.300 euro për secilin dokument të falsifikuar. Vëllezërit thuhet se fituan rreth 880,000 euro nga kjo skemë.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu