Gjermania do të japë „Green Card“, për të tërhequr të huajt e kualifikuar (VIDEO)

Gjermania do të japë „Green Card“ apo siç e quajnë karta e shpresave për të huajt e kualifikuar. Kriteret që duhet plotësuar për “Kartën e Shpresave” dhe regjistrimi për viza. Tre kritere që duhet të plotësohen janë: kualifikimi i të huajve-shkollimi dhe përvoja 3 vjeç, gjuha, mosha deri në 35 vjeç.

Ata duhet të sigurojnë vetë jetesën dhe nuk mund të marrin ndihma sociale.

Në tremujorin e dytë të 2022 në Gjermani ka pasur mbi 1,2 milionë vende të lira të punës për kuadro të kualifikuara. Për më tepër ndiqni gazetarin e mirënjohur Bahri Cani.

VIDEO:


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu