Holanda ka burrat më të gjatë në botë, ndërsa gratë Lituania!

Sipas një studimi burrat nga Holanda dhe gratë nga Lituania, janë nacionalitetet më të gjatë në botë. Burrat holandez janë 183cm të gjatë, ndërsa gratë nga Lituania 170cm.

Hulumtimi i ri i publikuar në eLife, ka ndjekur tendencat e rritjes në 187 vende të botës, që nga viti 1914.

Në hulumtim kanë gjetur se burrat iranian dhe gratë koreano-jugore kanë pasur ndryshimin më të madh, duke rritur lartësinë e tyre prej më shumë se 16cm dhe 20cm, transmeton koha.net.

Listat për lartësi tani dominohet kryesisht nga vendet evropiane, por të dhënat e reja tregojnë një tendencë në masë të madhe të rritjes në perëndim.

Njeriu më i vogël në botë është gjetur në Timorin lindor, me një gjatësi prej 160 cm. Gratë më të vogla janë në Guatemala, që është një status që ky shtet e mban që nga viti 1914.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu