Hoti, Pecit: Hera e fundit që po polemizoj me një analfabet

Përplasje në distancë e me gjuhë të ashpër janë zhvilluar mes ministrit Faton Peci dhe deputetit të LDK-së, Avdullah Hoti. Deputeti opozitar Avdullah Hoti, fillimisht ka kritikuar ministrin Faton Peci për politikat menaxhuese në sektorin e Bujqësisë.

Ai ka shkruar në Facebook se investimet kapitale në bujqësi për periudhën janar-mars 2023 janë 0%.

Ministri Peci është bërë inspektor kundër duhanit, që është një çështje e rëndësishme. Por ai është ministër i bujqësisë dhe duhet të merret me bujqësi e jo me çështje të inspektorëve”, ka shkruar Hoti derisa ka dhënë statistika për subvencionet në bujqësi në periudha të ndryshme.

Mirëpo nuk ka vonuar shumë dhe ka reaguar ministri Faton Peci e që sipas të cilit kjo do të jetë polemika e fundit me ish-kryeministrin Hoti.

“Hera e fundit që polemizoj me një analfabet!”, ka shkruar fillimisht Peci në replikën e tij.

Sipas tij në periudhën që e ka përmendur Hoti ka pasur vetëm aplikime për subvencione.

Z. Hoti nuk ka pagesa të subvencioneve në këtë periudhë, janar – mars 2023 sepse në vitin 2022 s’ka pasë borxhe por në këtë periudhë ka pasë aplikim për subvencione!

Ministri i Bujqësisë është lavdëruar se fermerëve nuk iu ka mbetur borxh, derisa sipas tij Hoti ka lënë mbi 40 milionë euro borxhe.

Borxhi i vitit paraprak është ZERO ndërsa borxhet / obligimet tua kanë qenë mbi 40 milionë në vitin 2020 ndërsa kanë filluar të mbulohen në 2021-tën”, ka shkruar tutje Peci.

Mirëpo nuk ka heshtur as deputeti i LDK-së, i cili iu ka drejtuar ministrit të Bujqësisë, Faton Peci si “Inspektor Peci në botën e çudirave”.

Sipas Hotit, faktet dëshmojnë se puna ministrit Peci në bujqësi është “e padukshme” dhe se “inspektor Peci paska vazhduar me ofendime”.

“Është në siklet se është bërë argat i atij që çdo ditë po e dëmton shtetin e Kosovës. E shan çdo ditë shtëpinë e mëparshme politike të tij, por nuk guxon të thotë një fjalë për përjashtimin e Kosovës nga ‘Defender 2023’. E ka marrë mandatin nga Kuvendi për zhvillimin e bujqësisë, e ky merret me inspektimin e lokaleve për pirje të duhanit”, ka shtuar deputeti Hoti.

Hoti ka theksuar se është duke përfunduar viti i tretë i qeverisjes dhe “asnjë shenjë nuk ka në bujqësi nga puna e tij”.

E ftoj z. Peci të nis të punoj diçka se i shkoi mandati. E vërteta është se, sipas raportit të Qeverisë, në tre mujorin e parë të këtij viti, subvencionet në bujqësi janë ZERO dhe investimet kapitale në bujqësi janë ZERO”, ka përfunduar Hoti.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu