Infermierja që zbuloi se ç’ndodh me trupin para vdekjes (VIDEO)

Julie McFadden, një infermiere në Los Angeles, ndan njohuritë e saj për procesin e fundit të jetës në mediat sociale për të destigmatizuar vdekjen.

Videot e saj, të tilla si ajo e titulluar “Pse nuk duhet të kesh frikë nga vdekja” në YouTube, shpjegojnë se si trupi kalon nëpër procesin e vdekjes. McFadden thekson se trupi ka mekanizma të integruar që aktivizohen para vdekjes për ta mbajtur procesin paqësor.

Trupi fillon të zbehet dhe të bëhet më pak i uritur dhe i etur me afrimin e vdekjes, e cila është një pjesë e natyrshme e procesit të vdekjes. Sipas McFadden, vdekja shpesh nuk është e dhimbshme dhe njerëzit që vdesin zakonisht nuk vuajnë, megjithëse disa sëmundje mund të shkaktojnë simptoma që mund të jenë të rënda.

Trupi që vdes lëshon endorfinë që mpijnë dhimbjen dhe krijojnë një ndjenjë euforie. McFadden thekson se të kuptuarit e proceseve biologjike dhe fiziologjike të trupit ndihmoi në destigmatizimin e vdekjes dhe lehtësoi frikën e saj nga ajo.

Përvoja e saj tregon se njerëzit shpesh kanë frikë nga vdekja për shkak të mungesës së të kuptuarit dhe perceptimit dhe se është thelbësore të edukohen njerëzit për procesin e vdekjes në mënyrë që të reduktohet frika dhe ankthi për të.

Por ky është vetëm shpjegimi i aspektit fizik të vdekjes, pasi askush s’mund të shpjegojë se ë’ndodh me thelbin e vdekjes, daljen e shpirtit. Sipas shpjegimit fetar, casti i daljes së shpirtit, në varësi të asaj sa ëfarë jete ka bërë e ë’ka qenë personi që vdes, është osë e lehtë ose torturë e tmerr. /tesheshi.com/

VIDEO


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu