Inteligjenca britanike: Rusia ka pësuar humbje shkatërruese

Ministria e Mbrojtjes e Mbretërisë së Bashkuar ka publikuar përditësimin e saj të fundit të inteligjencës duke vlerësuar situatën për forcat ruse në Ukrainë.

“Rusia ka të ngjarë të ketë pësuar humbje shkatërruese në mesin e oficerëve të saj të rangut të mesëm dhe të ri”, thotë ai.

“Humbja e një pjese të madhe të gjeneratës së re të oficerëve profesionistë ka të ngjarë të përkeqësojë problemet e saj të vazhdueshme në modernizimin e qasjes ndaj komandës dhe kontrollit.”

Konferenca shton gjithashtu se mungesa e komandantëve me përvojë “ka të ngjarë të rezultojë në një rënie të mëtejshme të moralit dhe disiplinë të vazhdueshme të dobët”- tha ai.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu