Ishte krenaria e ish-Jugosllavisë, por tani askush s’e do këtë anije

Restaurimi dhe shndërrimi i anijes Galeb në një muze lundrues është në fazën përfundimtare, por projekti ende nuk është përfunduar me një artikull të rëndësishëm – askush nuk iu përgjigj tenderit për një objekt hotelerie, për të cilin qyteti i Rijekës në Kroaci siguroi 993 metra katrorë të sipërfaqes së anijes.

Tashmë është konkursi i dytë për objektet tregtare në Galeb, i cili ka një sipërfaqe totale prej 5549 metrash katrorë dhe tashmë qytetit do t’i duhet të analizojë edhe një herë kushtet për koncesionarin e ardhshëm dhe të rregullojë e të ndryshojë atë që i ka frenuar investitorët e mundshëm.

Askush nuk ka aplikuar në konkurs, ndonëse kryetari Marko Filipoviç është optimist. Sipas tij, disa sipërmarrës kanë shprehur interesim për mikpritjen dhe akomodimin para dhe gjatë konkursit për marrjen me qira të një pjese të anijes Galeb, por fatkeqësisht ky interesim nuk është zyrtarizuar.

Ndërsa qyteti do të analizojë kushtet dhe do të marrë një vendim për procedurat e reja në lidhje me marrjen me qira të përmbajtjeve komerciale në Galeb, siç thotë Filipoviç, shndërrimi i anijes në muze do të vazhdojë.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu