Ja çfarë SHBA i ka shitur Egjiptit

Departamenti i Shtetit i Shteteve të Bashkuara ka miratuar shitjen e helikopterëve të ngarkesave të rënda në Egjipt me vlerë 2.6 miliardë dollarë. Agjencia Amerikane për Bashkëpunim për Mbrojtjen dhe Sigurinë tha se Departamenti i Shtetit kishte miratuar shitjen e helikopterit CH-47F Chinook dhe pajisjet e nevojshme në Egjipt, raporton Anatolia.

Në deklaratë thuhej se Kongresi ishte njoftuar gjithashtu për vendimin.

Është një kontingjent që përfshin 23 helikopterë Chinook, 56 motorë rezervë dhe pajisje shoqëruese.

Dy njoftime shtesë nga agjencia theksojnë se Australisë i është miratuar shitja e 20 sistemeve raketore HMARS me një vlerë të vlerësuar prej 385 milionë dollarë dhe shitja e raketave AIM-9X Block II dhe pajisjeve mbështetëse me një vlerë të vlerësuar prej 117 milionë dollarësh për Holandën.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu