Ja cilat janë pajisjet që shpenzojnë më së shumti rrymë edhe kur nuk punojnë

Në ditët kur shumë mendojnë të kursejnë energjinë elektrike, ne ju sjellim një listë të pajisjeve elektro-shtëpiake që konsumojnë më shumë energji elektrike

Këto pajisje kur futen në prizë, edhe nëse nuk funksionojnë, do të konsumojnë pak energji elektrike dhe këta janë “fajtorët” më të mëdhenj.

Frigoriferi

Frigoriferi dhe ngrirësi janë vazhdimisht të ndezur për arsye të dukshme, kështu që nuk është për t’u habitur që rreth 12% e konsumit të energjisë elektrike shtëpiake rezervohet për ta. Edhe pse nuk mund t’i fikim kur dalim nga shtëpia, mund të ndërmarrim hapa të thjeshtë për t’i bërë më efikase, që do të thotë se ata përdorin më pak energji elektrike.

Pastrimi i rregullt i frigoriferit, brenda dhe jashtë, siguron që ai të mos harxhojë më shumë energji sesa duhet dhe e njëjta gjë vlen edhe për ngrohjen e herëpashershme për të parandaluar grumbullimin e akullit.

Televizori

Pothuajse të gjithë e fikim televizorin duke shtypur butonin e kuq, por kjo nuk e fiket, thjesht e vendos në modalitetin e gatishmërisë. Kjo do të thotë se rryma ende rrjedh nëpër të dhe se ai ende e konsumon, gjë që mund të mos shihet aq shumë në baza mujore, por në bazë vjetore është e dukshme dhe jo e papërfillshme.

Konsollat

Në një shënim të ngjashëm, konsollat e video-lojërave shpesh nuk fiken plotësisht për t’u ndezur më vonë dhe për t’i nisur lojërat më shpejt, dhe ato nuk përdorin energji dhe kursimet janë të dukshme edhe në baza ditore, kështu që në vijim kur të mbaroni së luajturi, mos shkoni në gatishmëri, por për ta mbyllur.

Bojleri

Bojleri nuk harxhon shumë energji elektrike edhe kur është në punë, por duke qenë se nuk përdoret çdo orë, nuk ka absolutisht nevojë të qëndroni të lidhur me energjinë elektrike gjatë gjithë ditës, për arsye financiare dhe sigurie.

Mbushësit

Dhe kur bëhet fjalë për sigurinë, edhe mbushësit për telefonat dhe pajisjet e tjera nuk duhet të jenë vazhdimisht në prizë, pasi na kushton mjaft. Të gjithë e bëjmë këtë, por nëse do të hiqnim me radhë të gjithë mbushësit për telefonat, tabletët dhe pajisjet e tjera, patjetër që do të shihnim një ndryshim pas një kohe.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu