Jeremiq: Derisa të formohet Bashkimi i Komunave Serbe, nuk ka negociata të mëtejshme me Prishtinën

Kryetari i Partisë Popullore, Vuk Jeremiq, ka thënë sot se propozimi i partisë është që derisa Bashkimi i Komunave Serbe të formohet siç është rënë dakord, të mos ketë negociata të mëtejshme me Prishtinën, transmeton InfoShqip.

Është pjesë e Rezolutës për Kosovën që Partia Popullore do t’ia propozojë Kuvendit të Serbisë, tha Jeremiq. Ai theksoi se duhet të caktohet një afat, 31 dhjetori i këtij viti dhe se nëse nuk krijohet ZSO, Serbia duhet ta shpallë procesin e Brukselit të pasuksesshëm dhe se për të ka përfunduar.

Jeremiq tha se duhet të shprehë gatishmërinë e tij që nëse procesi i Brukselit dështon, negociatat e ardhshme duhet të zhvillohen me grupin e kontaktit – gjegjësisht anëtarët e përhershëm të Këshillit të Sigurimit të OKB-së – SHBA, Rusia, Kina, Britania e Madhe dhe Franca.

Ai gjithashtu shtoi se nëse nuk ka ZSO, atëherë duhet të rithemelohen kompetencat që u janë bartur autoriteteve në Prishtinë, siç është gjyqësori.

Ne sugjerojmë që në atë rast Lista Serbe të largohet përfundimisht nga Qeveria e të ashtuquajturës Republika e Kosovës”, tha Jeremiq.

“Ne nuk duam që dialogu të dështojë, por një shtysë e re”, tha Jeremiq dhe shtoi se nëse negociatat e Brukselit kanë sukses, propozimi është që të kërkohet nga Qeveria e Serbisë që të krijojë një platformë të qartë negociuese për vazhdimin e dialogut të Brukselit. deri më 15 tetor.

Ai ka thënë se ka frikë nga përshkallëzimi diplomatik i ngjarjeve për Kosovën dhe se për të kundërshtuar rrjedhën negative të ngjarjeve është i domosdoshëm unitet – uniteti i popullit dhe në funksionimin e institucioneve.

Siç tha ai, Partia Popullore do të mbetet kritikuesi më i ashpër i kësaj qeverie, por çështja e Kosovës është përtej politikës. Ai shtoi se nëse kjo rezolutë është e papranueshme për shumicën parlamentare, atëherë le të dalin me të tyren./InfoShqip.com


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu