Kasami: Prehu në paqe ikona e letërsisë shqiptare. Qytetar nderi i Tetovës, Ismail Kadare

Kryetari i komunës së Tetovës, Bilall Kasami ka shprehur ngushëllimet e tij për humbjen e shkrimtarit të madh të letrës shqipe Ismail Kadare, shkruan Top24

Ndryshe Kadare ishte shpallur qytetarë nderi i Tetovës në vitin 2022 nga ana e Bilall Kasamit.

“Të dashur qytetar të Tetovës, duhet të më besoni se nuk e kam lehtë të flas, jo se nuk di të them fjalë nga më të ndërlikuara, por sepse çaste të tilla janë shumë të rralla në jetën e një shkrimtari, të jetë përpara lexuesve të një prej qyteteve të pafundme të botës iliro-shqiptare. Këto janë çaste që çdo shkrimtar, sado që i njohur të jetë në botë ose në vendin e tij, i ëndërron t’i përjetojë, sepse jeta njerëzore ushqehet prej ngjarjesh të tilla dhe jo vetë, jeta njerëzoe e një vendi por e një hapësire të madhe, si është hapësira shqiptare”, tha shkrimtari Kadare në ndarjen e çmimit qytetarë nderi në Tetovë.

Paraprakisht kryetari i Komunës së Tetovës Bilall Kasami, kishte theksuar se sado që të përpiqemi ta nderojmë Kadarenë, asnjëherë nuk është mjaftë për një personalitet të tillë të shquar të kulturës sonë, që paraqet pasuri kombëtare, evropiane dhe botërore.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu