Kryebashkiaku i Stambollit rrezikon deri në shtatë vjet burg

Kryebashkiaku i Stambollit, Ekrem Imamoglou rrezikon sërish të futet në burg , nga një padi e re e ngritur kundër tij. Kundërshtari i Tajip Erdogan pritet të dalë në gjyq së bashku me shtatë persona të tjerë më 15 qershor .

Imamoglu akuzohet për “konkurrencë të fiksuar” dhe “dëmtim të thesarit publik” gjatë mandatit të tij si kryebashkiak i Beylikdüzü dhe kërcënohet me një dënim me burg nga tre deri në shtatë vjet, si dhe me heqje të të drejtave civile.

Sipas mediave turke, Ministria e Brendshme ka hetuar konkursin e zhvilluar më 29 dhjetor 2015 për rekrutimin e stafit në qendrat kulturore dhe organizatat e artit dhe kulturës.

Kompania që nuk ka fituar tenderin ka paraqitur një kundërshtim, i cili është refuzuar nga autoritetet komunale.

Në atë kohë, Ministria e Brendshme nisi një hetim për procesin e tenderit dhe më pas e përcolli kallëzimin në Prokurorinë e Përgjithshme të Büyükçekmece, e cila përfundoi në Këshillin e Shtetit, i cili më 20 tetor 2020 lëshoi ​​licencën për të hetuar personi përgjegjës për konkursin.

Avokati i Ekrem Imamoglu ka dorëzuar një deklaratë me shkrim në prokurori, në të cilën thekson se kryetari i Stambollit nuk ka marrë pjesë në asnjë fazë të procesit të tenderit dhe as nuk ka dhënë ndonjë udhëzim për të përfshirët.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu