Ku në rajon është karburanti më i lirë?

Eurosuper 95 në Mal të Zi është më i liri ndër vendet e rajonit, ndërsa çmimi i Eurodieselit është ndër më të ulëtit, sipas të dhënave të Ministrisë së Investimeve Kapitale të Malit të Zi, transmeton InfoShqip.

Krahas të dhënave nga Buletini i ri i Çmimeve të Ministrisë së Derivateve të Naftës, një litër Eurosuper 95 në Mal të Zi kushton 1.45 euro.

Mund të blihet për 1.78 euro në Shqipëri, 1.64 euro në Kroaci, 1.62 euro në Serbi, 1.6 euro në Bosnje dhe Hercegovinë dhe 1.55 euro në Maqedoninë e Veriut.

Eurosuper 95 më i shtrenjtë në Evropë e paguajnë qytetarët e Danimarkës, 2.22 euro, ndërsa më i liri është në Hungari, 1.29 euro.

Kur bëhet fjalë për Eurodizelin, një litër në Mal të Zi kushton 1.55 euro, po aq sa në Maqedoninë e Veriut. Në Shqipëri mund të blihet 1.9 euro, në Kroaci 1.86 euro, në Serbi 1.83 euro dhe në BeH 1.69 euro.

Qytetarët e Suedisë paguajnë 2.37 euro për Eurodizelin më të shtrenjtë në Evropë dhe 1.21 euro për më të lirë në Maltë./InfoShqip.com


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu