“Kuvendi i madh serb”, Vuçiç zbulon detaje, ja ç’do të ndodhë më 8 qershor

Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiç, ka bërë të ditur se “Kuvendi i madh serb”, do të jetë një ngjarje e madhe dhe një festë për Beogradin, ku do të marrin pjesë gjashtë deri në shtatë mijë persona nga Republika Srpska.

“Unë mendoj se rreth 10,000 njerëz do të vijnë nga Republika Srpska, por të paktën gjashtë deri në shtatë mijë”, tha ai për RTS . Ai njoftoi gjithashtu një seancë të përbashkët të qeverive të Serbisë dhe Republika Srpska.

“Jemi duke punuar për tekstin e deklaratës. Kemi shumë gjëra të rëndësishme dhe të përbashkëta”, tha ai dhe shtoi se përfundimisht do të përcaktohen të gjitha detyrat në lidhje me ndërtimin e Muzeut të Viktimave të Jasenovacit në Gradinën e Gradinës dhe në Beograd.

Lidhur me ardhjen e delegacionit nga Republika Srpska, ai bëri të ditur se do të kenë mysafirë të gjithë ministrat, por edhe drejtorët e ndërmarrjeve publike. Fjalë për fjalë të gjithë do të kenë mysafirët e tyre. Ata do të nënshkruajnë marrëveshje, memorandume dhe do të shohin se çfarë mund të bëjmë ne, para së gjithash dhe gjithmonë duke respektuar Marrëveshjen e Dejtonit, por edhe duke ftuar faktorë të jashtëm të papërgjegjshëm që po e shkatërrojnë atë dhe duke akuzuar të tjerët se e bëjnë atë. Ata do të ftojnë edhe përfaqësues të serbëve nga Mali i Zi, si dhe disa të tjerë që dëshirojnë të marrin pjesë.

“Disa kanë turp për nënat e tyre, disa jo. Ata që nuk kanë turp për Serbinë e tyre janë të mirëseardhur. Ata që kanë turp do të gjejnë lehtësisht vendin e tyre për ankime dhe kritika kundër Serbisë në Zagreb, Podgoricë, Sarajevë dhe kudo”, tha Vuçiç. Parlamenti i “Serbisë së Madhe” do të mbahet më 8 qershor në Beograd. Fillimisht, asambleja e madhe serbe ishte paralajmëruar për Pashkë por u shty pas votimit në OKB.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu