Ky fis i ruan trupat e të vdekurve me shekuj (FOTO)

Një fis ka një traditë tepër të veçantë. Anëtarët e tij mbajnë nëpër duar eshtrat e paraardhësve.
Ky fis i quajtur Wogi, jeton në perëndim të ishullit Papua, shumë pranë Guinesë së Re.

Fisi indigjen ruan trupat e paraardhëse, me raste edhe me vite ma radhë. Ata përdorin balsamimin e trupit si formë respekti për të parët e tyre.

Zona e thellë dhe që ishte thuajse e paprekur, është hapur së fundmi për turistët.Shumë persona nga vende të ndryshme të botës mund të shohin gjatë muajit gusht, se si e zhvillojnë jetesën anëtarët e fisit në fjalë.

Pjesëtarët e fisit lejojnë turistët që të shohin traditat e tyre, si dhe ritet luftarake. Gjatë muajit gusht, anëtarët e Wogi zhvillojnë festime, të mbështetura në mitet e tyre të lashta.

Q1

Q2

Q3

Q4

Q5


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu