Mali i Zi dhe Shqipëria nisin negociatat për një pikë të re kufitare

Qeveria e Malit të Zi miratoi një dokument për nisjen e negociatave me Shqipërinë rreth ngritjes së një pike të re kufitare mes dyja vendeve, Sveti Nikola-Pulaj.

Siç thonë ata, “Marrëveshja ndërmjet Qeverisë së Malit të Zi dhe Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë për hapjen e pikës kufitare Sveti Nikolla – Pulaj për qarkullimin rrugor ndërkombëtar të pasagjerëve janë përmirësimi rajonal dhe Infrastruktura evropiane e trafikut, me dëshirën për të përmirësuar lëvizjen e qytetarëve ndërmjet dy shteteve dhe për të lehtësuar trafikun përtej kufirit të përbashkët shtetëror”.

Siç shpjegohet, vendet nënshkruese në kufirin e përbashkët shtetëror do të hapnin një pikë të përbashkët kufitare për trafikun rrugor ndërkombëtar të pasagjerëve Sveti Nikola (Mali i Zi) – Pulaj (Republika e Shqipërisë), përtej lumit të Bunës, në rrugën Ulqin – Velipojë.

ZGP do të ndërtohet në territorin e Republikës së Shqipërisë, në vendin e quajtur Pulaj, raporton rtcg.

Vendndodhja e ZGP-së dhe parametrat e saj teknikë do të përcaktohen nga Komisioni i Përbashkët i palëve nënshkruese.

ZGP fillon funksionimin pas ndërtimit të urës ndërshtetërore, lidhjes së rrugës rrugore Ulqin-Sveti Nikolla-Pulaj-Velipojë, ndërtimit të pikës së përbashkët kufitare dhe plotësimit të kushteve për funksionimin normal të shërbimeve kufitare të vendet nënshkruese.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu