Mickoski: Parku më i madh i mullinjve me erë në rajon do të sjellë 630 vende të reja pune

Ky është investimi më i madh deri më tani në fushën e burimeve të rinovueshme të energjisë në rajon. 500 milionë dollarë në mullinjtë e erës. Është planifikuar të instalohen 55 turbina me erë që do të prodhojnë një milion megavat orë, që është 20% e prodhimit total të energjisë elektrike. Ky investim do të krijojë 630 vende të reja pune. Ky lloj fillimi i mandatit me këtë lloj investimi tregon se si qeveri jemi të fokusuar në projekte që janë në interes të qytetarëve, tha kryeministri, Hristijan Mickoski në promovimin e investimeve të huaja të “Alcazar Energy Partners”.

Sipas Mickoskit, projekti është i rëndësishëm duke pasur parasysh se do të forcohet pavarësia energjetike.

“Ky lloj investimi tregon se besimi në këtë Qeveri është i madh që në fillim dhe se kemi punuar si opozitë dhe tani si Qeveri do të vazhdojmë të punojmë me ritëm të shtuar.

Ne e kemi planin, kemi njerëzit dhe ajo që mbetet është të kryejmë detyrat e shtëpisë që kemi vendosur vetë. Unë jam nga ata njerëz që më pëlqen të shoh vepra specifike, dhe të mos mbështetem vetëm në një fjalë të caktuar. Çdo ditë do të punojmë shumë”, ka shtuar Mickoski.

Nuk ka ligje të veçanta për projektin, nuk ka blerje të garantuar me çmim të garantuar për 20-30 vjet, por një investitor që do të investojë 450 milionë euro, dhe shteti do të marrë 100 milionë euro më shumë të ardhura në BPV, që duhet të sjellë 20 për qind të prodhimit total të energjisë elektrike që do ta bëjë vendin të balancuar energjetikisht./Telegrafi/


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu