Njihet si fjala më e gjatë që mund të ekzistojë: Kërkon 3.5 orë për t’u shqiptuar

Ekziston një fjalë për të cilën duhen 3. orë për ta shqiptuar, dhe njihet ndryshe si fjala më e gjatë që mund të ekzistojë. Fjala që po flasim është më e gjata dhe nëse doni ta dëgjoni, mund ta kërkoni në Youtube, natyrisht nëse do të keni 3.5 orë kohë, sepse aq zgjat procesi i shqiptimit.

Fjala ka 189,819 shkronja. Në të vërtetë është emri i një proteine ​​gjigande të quajtur Titus. Proteinat zakonisht emërtohen duke grumbulluar emrat e kimikateve që i bëjnë ato, dhe meqenëse Titina është proteina më e madhe e zbuluar ndonjëherë, emri i saj duhet të ketë qenë po aq i veçantë.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu