Përgënjeshtrohet Vuçiq, FSK mund të hyjë në veri me lejen e komandantit të KFOR-it

Presidenti serb Aleksandër Vuçiq ka thënë javën e kaluar se Forca e Sigurisë së Kosovës (FSK) nuk mund të hyjë në veri të vendit pa lejen e kryetarëve të këtyre komunave, porse kjo nuk qëndron.

Në një komunikatë të KFOR-it thuhet se vendosja e FSK-së në veri sipas marrëveshjeve ekzistuese, kërkon pëlqim paraprak të komandantit të misionit (KFOR).

Aty theksohet se KFOR-i mund të angazhohet me përfaqësuesit legjitim të komunitetit lokal në veri të Kosovës, si pjesë e këtij procesi të bashkëveprimit.

Sa i përket Forcave të Sigurisë së Kosovës (FSK), vendosja e tyre, sipas marrëveshjeve ekzistuese, kërkon pëlqimin paraprak të komandantit të KFOR-it për të shkuar në veri të Kosovës. KFOR-i, në përputhje me mandatin e tij, mund të angazhohet me përfaqësuesit legjitim të komunitetit lokal veri të Kosovës si pjesë e këtij procesi të bashkëveprimit”, thuhet në komunikatën e KFOR-it të datës 28 dhjetor.

Ndërsa presidenti serb, Aleksandër Vuçiq pati thënë se FSK nuk mund të hyjë në veri të vendit pa lejen e kryetarëve të komunave me shumicë serbe, gjoja si pjesë e marrëveshjes së arritur për heqjen e barrikadave.

Kemi garanci që ata jo vetëm pa lejen e NATO-s por edhe pa pëlqimin e serbëve lokalë dhe Serbisë, nuk mund të shkojnë në veri. Këtë s’e kemi pasur kurrë deri sot”, pati thënë ai.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu