Policia kufitare malaziase rreh paturpësisht profesorin shqiptar (VIDEO)

Alternativa Shqiptare dënoi ashpër sulmin e ndodhur në pikën kufitare të Sukobinit, i cili u regjistrua dhe u përhProfesor universiteti dhe ish-këshilltar për financat publike dhe politikën monetare i Kryeministrit të Shqipërisë.

“Kjo është një tjetër në serinë e incidenteve që ndodhin në pikat kufitare, ku efektivë të uniformuar të policisë përdorin forcë fizike të panevojshme dhe të paligjshme, duke ngacmuar shtetasit e Republikës së Shqipërisë që vijnë në Mal të Zi”, theksoi alternativa shqiptare.

Siç shtojnë ata, kjo sjellje çnjerëzore, arrogante e punonjësve të policisë, pashmangshmërisht na kujton gjithçka që kanë bërë pjesëtarë të strukturave policore dhe parapolicore në Mal të Zi kundër pjesëtarëve të kombësisë shqiptare gjatë viteve të 90-ta.

Duke pritur që udhëheqja e Drejtorisë së Policisë dhe Ministri i Punëve të Brendshme të identifikojnë dhe shpallin publikisht emrat e banditë që fshihen me uniformë pas stemave me stemën e shtetit të Malit të Zi, ju kujtojmë të gjitha apelet e mëparshme.

Alternativës Shqiptare që në pikat kufitare si pjesëtarë të Policisë Kufitare duhet të punojnë edhe shqiptarët nga Mali i Zi Ky incident i tmerrshëm, shkatërrues për Malin e Zi, ka ndodhur pak ditë para seancës së planifikuar të përbashkët të dy qeverive dhe para zgjedhjeve lokale.

Në komunën e Tuzit, në të cilën fitorja e koalicionit të Forumit Shqiptar është e sigurt! Bëjmë pyetjen nëse këtë le ta marrim si mesazh të caktuar nëse drejtuesit e këtyre institucioneve nuk i ndëshkojnë në mënyrën më të rëndë autorët dhe nuk i bëjnë një lëvizje të vetme të nderuar – japin dorëheqjen për këtë keqbërje të zyrtarëve të tyre?”, përfundojnë nga Alternativa Shqiptare.

VIDEO:


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu