Pse është shumë shqetësues njoftimi i pallatit për shëndetin e Mbretëreshës? Flet eksperti

Deklaratat e Pallatit Mbretëror për shëndetin e Mbretëreshës Elizabeth janë të pazakonta, sipas shkrimtarit mbretëror Robert Hardman.

Ai i tha BBC-së: “Pallati zakonisht nuk bën njoftime për shëndetin e Mbretëreshës, përveç nëse është diçka shumë e rëndësishme. Herën e fundit që erdhi një deklaratë, krejtësisht e paqartë, ishte për të na informuar në fillim të këtij viti se Mbretëresha ishte diagnostikuar me koronavirus”.

“Por në përgjithësi, çështja është se nëse ajo nuk po i nënshtrohet një lloj procedure mjekësore spitalore, atëherë ato janë çështje private… kaq qartë fakti që pallati e pa të arsyeshme të lëshonte një deklaratë është shkak për shqetësim”, shtoi ai.

Gjithashtu, siç raporton BBC, formulimi i deklaratës, se mjekët janë të shqetësuar për shëndetin e Mbretëreshës dhe se ajo mbetet nën vëzhgimin mjekësor, si dhe fakti që anëtarët e lartë të familjes mbretërore nxituan në anën e saj, të gjitha tregojnë një shkallë të qartë të shqetësim për shëndetin e mbretëreshës 96-vjeçare.

Siç vë në dukje BBC, pallati mund të mos zbulojë detaje për shëndetin e anëtarëve të vjetër të familjes mbretërore, por fakti që familja po mblidhet në Balmoral është një tregues i seriozitetit të situatës.

Deklarata e pallatit për gjendjen shëndetësore të mbretëreshës Elizabeth

Në njoftimin e lëshuar më herët nga Buckingham Palace në lidhje me gjendjen shëndetësore të Mbretëreshës Elizabeth, thuhet se mjekët janë të shqetësuar.

“Pas vlerësimit të mëtejshëm këtë mëngjes, mjekët e Mbretëreshës janë të shqetësuar për shëndetin e saj dhe kanë rekomanduar që ajo të mbetet nën vëzhgimin mjekësor”, tha Buckingham në një deklaratë të shkurtër.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu