Pushimet nga Meta, pronari Facebook do të shkurtojë 10,000 punonjës

Meta, e cila zotëron Facebook, Instagram dhe WhatsApp, ka njoftuar se do të shkurtojë 10,000 vende pune. Do të jetë seria e dytë e shkurtimeve masive nga gjigandi i teknologjisë, i cili pushoi nga puna 11,000 punonjës në nëntor 2022.

Shefi ekzekutiv i Meta, Mark Zuckerberg tha se pushimet nga puna do të ishin “të vështira” dhe ishin pjesë e një “viti të efikasitetit”. Përveç humbjes së 10,000 vendeve të punës, 5,000 role të hapura në kompani do të mbeten të paplotësuara.

Zuckerberg i tha stafit në një memo se ai besonte se kompania kishte pësuar “një thirrje përulëse zgjimi” në vitin 2022 kur pa një ngadalësim të të ardhurave.

Meta njoftoi më parë se, në tre muajt deri në dhjetor 2022, të ardhurat u ulën me 4% nga viti në vit – megjithëse ende arriti të bënte një fitim prej më shumë se 23 miliardë dollarë gjatë rrjedhës së 2022.

Zuckerberg përmendi normat më të larta të interesit në SHBA, paqëndrueshmërinë gjeopolitike globale dhe rritjen e rregullores si disa nga faktorët që ndikojnë në Meta.

“Unë mendoj se duhet të përgatitemi për mundësinë që ky realitet i ri ekonomik të vazhdojë për shumë vite,” tha ai.

Shkurtimet vijnë pasi kompanitë përfshirë Google dhe Amazon janë përballur me mënyrën se si të balancojnë masat e uljes së kostove me nevojën për të mbetur konkurrues.

Në fillim të këtij viti, Amazon njoftoi se planifikonte të mbyllte më shumë se 18,000 vende pune për shkak të “ekonomisë së pasigurt” dhe punësimeve të shpejta gjatë pandemisë, ndërsa kompania mëmë e Google, Alphabet bëri 12,000 shkurtime.

Sipas layoffs.fyi, i cili gjurmon humbjet e vendeve të punës në sektorin e teknologjisë, ka pasur më shumë se 128,000 shkurtime të vendeve të punës në industrinë e teknologjisë deri më tani në 2023.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu