Rendi i ri: Shteti që synon BRICS-in

Presidenti algjerian Abdelmadjid Taboun iu referua të dielën e kaluar mbrëma mundësinë e anëtarësimit të vendit të tij në grupin BRICS (Brazili, Rusia, India, Kina, Afrika e Jugut).

“BRICS është me interes për ne” pasi “do të na lejonte të largoheshim nga tërheqja e dy poleve,” tha Tabun gjatë një interviste televizive.

“Është fuqi ekonomike dhe politike,” argumentoi ai. Ai theksoi se nuk dëshiron të “paragjykojë zhvillimet”, por siguroi se do të ketë “lajme të mira”.

“Duhet të plotësohen disa kritere ekonomike” për t’u pranuar në BRICS dhe Algjeria plotëson një pjesë të madhe të tyre, komentoi ai.

Presidenti Tabun mori pjesë në samitin e BRICS të mbajtur në mënyrë dixhitale në fund të qershorit.

Ai iu referua “qasjes së Algjerisë ndaj nevojës urgjente për të krijuar një rend të ri ekonomik ku barazia dhe drejtësia do të mbizotërojnë midis vendeve,” sipas agjencisë zyrtare të lajmeve të Algjerisë APS.

BRICS është një ndryshe një projekt shtetesh të fuqishme ose në zhvillim, që tenton të diktojë një rend të ri global duke u sjellë si kundrapeshë e Perëndimit. Në krye qëndron Rusia.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu