Serbët nisin propagandat, rastin në Pejë e paraqesin si “dhunë ndaj të moshuares serbe nga një shqiptare”

Lufta hibride serbo-ruse ndaj Kosovës është bërë vërtet e një intensiteti të lartë. Pas kërcënimeve me praninë e ushtrisë së Serbisë në kufi me Kosovën, sabotimit të policëve serb të Policisë së Kosovës për t’i kryer detyrat shtetërore sipas hierarkisë (në prani të eksponentëve të Listës Serbe), edhe mediat serbe dezinformojnë për rastin e Pejës.

Videoja e dhunimit të një gruaje të shtyrë në moshe nga punëtorë të papërgjegjshme në Pejë, që bëri bujë në mediat e Kosovës. Por e njëjta nga mediast serbe po përdoret shumë se “viktima është një e moshuar serbe”, e cila sipas tyre “maltretohet nga infermieret shqiptare”, shkraun Telegrafi.

Për njohësin e sigurisë, Agim Musliu, ky është një tjetër keqpërdorim i skajshëm i fakteve nga propaganda serbo-ruse.

Ai thotë se kjo mund të jetë e organizuar nga struktura të sigurisë në Serbi pasi shpërndarja ka qenë masive.

“Ky rast është njëri nga shembujt më të freskët të makinerisë të luftës speciale të Beogradit.

“Se dezinformimi me një fatkeqësitë të këtij lloji, duket se është i organizuar nga struktura të sigurisë së Serbisë, është edhe fakti se shpërndarja e kësaj videoje është shumë e shpejtë dhe masive. Sigurisht janë angazhuar botët (robotët elektronikë) të Vuçiqit, të cilët janë me dhjetëra mijëra. Nga kjo le ta nxjerrim si shoqëri një mësim se, sa herë del një video e këtij lloji, Serbia, sipas modelit rus, falsifikon faktet”, shkroi Musliu.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu