SKANDAL: Një nxënëse e klasës së shtatë në Maqedoni arratiset dhe më pas martohet

Sot në redaksinë tonë ka marrë informacion tronditës që e vë në pikëpyetje funksionimin e rendit të përgjithshëm shoqëror në vend, transmeton portali lokal bregalnicki.mk.

Në shkollën fillore komunale “Vanço Përçe” në Dellçevë, nga mëngjesi i sotëm u përhap informacioni se një nga fëmijët, e cila është nxënëse në klasën e shtatë, është martuar pavarësisht moshës së saj. Që ky lloj skandali të jetë edhe më i madh, sipas informacioneve që janë dorëzuar në portalin tonë, bëhet fjalë për martesë në cilësinë e të ashtuquajturës, e arratisur.

Për këtë lloj martese si Begalka shkruan edhe shkrimtari maqedonas Vasil Iljoski në dramën me të njëjtin emër, e cila trajton një lidhje dashurie të ndodhur në Perandorinë Osmane në fillim të shekullit të 20-të.

Një rast i tillë në Dellçevë në vitin 2024 duhet të shqetësojë seriozisht institucionet arsimore si në Dellçevë ashtu edhe në shtet, por në të njëjtën kohë shërbimet sociale duhet të rishikojnë punën e tyre. Ky rast është edhe alarm i vërtetë për të gjithë qytetarët në Dellçevë dhe në vend për rastet dhe situatat aktuale në familje.

Gjendja e keqe ekonomike, veçanërisht në mesin e familjeve në komunat periferike të vendit, si në Dellçevë, është më se evidente, siç tregojnë një sërë të dhënash statistikore, dhe pikërisht kjo është vendimtare në nevojën për të rinj të ikin nga Dellçeva dhe komunat e ngjashme.

Për t’u përballur me raste të tilla të padëshiruara duhet një shërbim profesional i përgatitur dhe i pajisur mirë, i cili padyshim mungon seriozisht pas një rasti të tillë, prandaj pretendojmë se jemi në vende të pazhvilluara të të ashtuquajturve, Bota e trete./bregalnicki.mk/


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu