Ballina Etiketimet Tregime shqip

Etiketim: tregime shqip

Tregimi mbi burrin që deshte të pret një pemë të cilën...

Tregohet se një burrë dëgjoi se disa njerëz adhuronin një pemë në vend të Zotit dhe Krijuesit. I revoltuar nga kjo që dëgjoi, ai...

Tregim, për ta shkatërruar një qytetërim, shkatërro familjen, arsimin dhe modelet...

Kinezët e lashtë, duke dashur të jetojnë në paqe, vendosën të ndërtojnë murin kinez, i cili do i mbronte nga armiqtë e jashtëm. Ata...

Tregimi mbi nënën e 2 jetimëve që jetonin në një kasolle...

Ajo ishte një grua e ve, nënë jetimësh, nuk kishte ndihmës dhe përkrahës tjetër përveç Zotit. Kujdesi më i madh për fëmijët, ishte dashura,...

Tregimi mbi babain që i ishte afruar vdekja dhe si ua...

Tregohet se një i parë fisi dhe një burrë i moçëm kishte katër fëmijë. Duke ndjerë se ishte afruar goxha me vdekjen, babai i...

Fjala e mirë si pema e mirë, perandori që deklaroi se...

Nga rrëfenjat, thuhet se perandori pers Anshurvan, në kohën e të cilit pati lindur profeti Muhamed a.s, pati deklaruar se kushdo që i thotë...

Tregimi për plakun dhe fëmijën që kishte humbur topin në det

Ishte ulur në breg të detit dhe sytë i kishte ngulur në një pikë larg në hapësirë të detit. Këtë gjë e pa një...

Zemra e gruas nuk thyhet për një gabim

Pas një dite të gjatë dhe të rëndë nga puna, nëna ime e vendosi ushqimin para prindit tim në tavolinë, dhe pranë tij kishte...

Martesa ka nevojë për gomë që fshin

Pasi që u martua i biri, babai shkoi ta bekon në shtëpinë e tij. Pasi që u ul kërkoi nga ai ta sjell një...

Rrëfimi mbi plakun e urtë dhe 3 fëmijët e tij

Rrëfehet për një plak se i kishte tre fëmijë, njërin të urtë, e tjetrin të sinqertë, e të tretin të fortë! Plaku e shprehi...

Tregimi mbi tregtarin që kishte vetëm një djalë

Tregohet se në kohë të lashta, na jetonte një tregtar, i cili kishte vetëm një djalë. Pasi mbushi moshën e pjekurisë, i ati i...