Talat Xhaferi paralajmëron zgjidhje më konkrete për problemin me pasaportat

Kryeministri i Qeverisë Teknike, Talat Xhaferi, ka bërë të ditur se në seancën e nesërme të qeverisë do të ketë zgjidhje më konkrete për problemin e pasaportave. Deri më 12 shkurt qytetarët duhet të ndërrojnë dokumentet e udhëtimit për shkak të ndryshimit të emrit të shtetit të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

“Duke pasur parasysh se nuk është e mundur të udhëtohet nga jashtë pa asnjë dokument, shteti ka krijuar një rrjet përfaqësive diplomatike-konsullore që kanë autoritetin dhe detyrimin për të lëshuar një dokument të përshtatshëm për udhëtim në një drejtim në raste të tilla në mënyrë që: në aspektin popullor, qytetarët tanë mund të arrijnë tek institucionet e shtetit brenda shtetit dhe këtu për të siguruar urgjencën e çështjes”, tha Xhaferi në një intervistë për AMI-n.

Ai theksoi se rreth 10 mijë qytetarë çdo ditë paraqesin kërkesa për pasaporta, letërnjoftime, patentë shofer, leje qarkullimi. Ai shton se për prandaj, nuk duhet të jetë pengesë nëse diku në një zonë numri i aplikantëve është shumë i theksuar, institucioni duhet të mbajë evidencë dhe rregull, në mënyr që qytetarët të mos presin në radhë në një moment, dhe pika tjetër të jenë bosh gjatë gjithë ditës.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu