Vendos Gjykata Civile në Shkup, Qani Nesimi mbetet myfti i Tetovës

Në nëntor të viti të kaluar, Bashkësia Fetare Islame e Shkupit pati shkarkuar Qani Nesimi nga detyra e Muftiut të Tetovës dhe në vend të tij u emërua Selver Xhemail.

Për këtë, çështja arriti derë në Gjykatën Civile në Shkup pasi shkarkimi i Qani Nesimit u tha se është i padrejtë gjë që Gjykata solli vendimin për këtë.

Gjykata Civile Shkup në seancën e mbajtur më 03.06.2024, solli vendim të përkohshëm që Qani Nesimi të mbetet Mufti i Tetovës ndërkohë që BFI – Shkup dhe Selver Xhemailit që të ndërmarrin aktivitete të mëtutjeshme në dëm të Muftinisë së Tetovës, ndërsa regjistri qendror i RMV – Shkup obligohet të bëjë ndryshimin e të dhënave në regjistrin e Bashkësive Fetare dhe Grupeve Religjioze me çrast rikthehet emri i Muftiut legjitim Qani ef. Nesimi dhe shlyhet emri i UD Muftiut.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu