Vërshimet, Shtabi i Krizës në Tetovë merr disa vendime

Pasditen e sotme, respektivisht me fillim në orën 17:00 u mbajt mbledhja e Shtabit të Krizës në Komunën e Tetovës lidhur me gjendjen e krijuar pas reshjeve të shiut ku dëme të konsiderueshme u shkaktuan edhe në Komunën e Tetovës.

Në diskutim, kryetari i Komunës së Tetovës, Bilall Kasami së bashku me anëtarët tjerë të Shtabit të Krizës
në Komunën e Tetovës sollën këto përfundime:

Të bëhet kërkesë për ndihmë nga qeveria lidhur me menaxhimin e situatës dhe shpërblimin e
dëmeve,

Të bëhet kërkesë për ndihmë nga qyteti i Shkupit lidhur me pastrimin e rrugëve,

Të vendohet kontakt numër për tu paraqitur dëmet nga ana e qytetarëve,

Të vendoset komunikim i vazhdueshëm me qendrën për menaxhim me krizat, policinë dhe drejtorinë për mbrojtje dhe shpëtim lidhur me ndërmarrjen e masave paraprake për evitimin e dëmeve më të mëdha,

Të bëhet kërkesë deri në qeveri për intervenim tek lumenjtë, konkretisht për të pastruar shtretërit e
lumenjve,

Të formohen viber – grup në të cilin do të koordinohen shtabi i krizës lidhur me masat preventive të
cilat duhet që të ndërmerren në rast të krizave,

Të intervenohet në pjesën e kanalizimit atmosferik (në plan afatgjatë)

Të bëhet kontroll i ujit për pije.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu