Volvo tërheq 44 mijë automobilë nga SHBA-të

Prodhuesi suedez i automjeteve tërheq 44 mijë autmobilë nga SHBA-të, sepse mund të vijë deri te rrjedhja e lëngut nga kondicioneri që mund të shkaktojë defekt të airbegëve, raporton Anadolu Agency (AA).

Tërheqja përfshinë modelet XC90 SUV dhe S90 nga viti 2016. Volvo në dokumetet e dërguara Komisionit rregulator të sigurisë në SHBA, theksoi se ka gjasa që kanë ndodhur lëshime gjatë prodhimit me rastin e instalimit të gypave.

Lagështia mund të pengojë hapjen e airbegëve në rast aksidenti dhe mund të ndikojë në sistemin e menaxhimit të motorit. Volvo zbuloi këtë problem pasi që kishte marrë informacione nga terreni.

Distributorët do të kontrollojnë gypat dhe të zëvendësojnë të njëjtat nëse është e nevojshme. Pritet që tërheqja të fillojë më 14 nëntor.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu