Vuçiç: Serbia do prodhojë avionët pa pilotë dhe dronët e saj, a do blejë Kosova?

Presidenti Aleksandër Vuçiç ishte sot në Shtëpinë e Gardës së Ushtrisë Serbe në Topçider, ku iu prezantuan rezultatet e analizës së gjendjes, kapaciteteve operacionale dhe funksionale të Ushtrisë për vitin 2022.

Ai tha se ushtria do të fokusohet më shumë në avionët pa pilotë dhe dronët në periudhën e ardhshme të prodhimit vendas, si dhe se do të punohet shtesë për forcimin dhe fuqizimin e njësive speciale.

Vuçiç bëri të ditur se edhe pjesëtarët e njësive speciale do të kenë rritje të pagës e se paga bazë do të jetë më shumë se 200 mijë dinarë, ndërsa për punë jashtë orarit do të jetë deri në 320 mijë dinarë.

Presidenti theksoi se qëllimi është të forcojmë dhe forcojmë më tej njësitë speciale të spikatura.

Ne u informuam për aftësitë operacionale dhe funksionale të Forcave të Armatosura të Serbisë dhe i shikuam të gjitha mangësitë. Ne shikuam gjithçka që lidhet me pajisjet shtesë dhe armatimin, si dhe planet për vitin e kaluar dhe për këtë vit. Duhet të jemi shumë më të vendosur për të marrë fonde të reja nga industria e mbrojtjes së Serbisë, pasi kemi dorëzuar “pasarë”, “milosh”, “lazarë të vegjël”, “gozhdë” e të tjera, kështu që do të fokusohemi edhe në mjetet ajrore pa pilot dhe dronët, para se gjithçka të prodhohet në vend, ne duam të investojmë shumë në rritjen e mëtejshme të standardit të jetesës së pjesëtarëve të ushtrisë – theksoi Vuçiç.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu